84085849_874903856276973_4515631626062921728_n DSC00160
NOUTĂȚI / 4 mai, 2020

3 motive să consumați și voi local

În viziunea noastră, să consumi local nu este un moft, o necesitate, ci o împlinireExistă mai multe motive de a consuma local, fie că este vorba de alegerea ofertanților de produse alimentare, articole vestimentare sau chiar a prestatorilor de servicii. 

Vom evidenția 3 motive principale de a consuma produse și servicii autohtone:

  1. Beneficii practico-ecologice;

În special în domeniul alimentar, este logic să alegem produse locale, întrucât lanțul de distribuție parcurs de acestea de la producător la cumpărător este mult mai scurt comparativ cu produsele de import, fără multe variații de temperatură și km parcurși, respectiv produsele locale ajung mai proaspete, mai sănătoase, mai nutritive și mai gustoase la consumator, nefiind supuse multor procesări. Nemaivorbind despre faptul că un parcurs mai scurt al distribuției produsului implică și un impact mai mic asupra mediului.

La fel și serviciile sunt poate primele care ar trebui achiziționate local, întrucât un prestator autohton este interesat ca același consumator să revină la el de mai multe ori, să existe o colaborare durabilă și în acest sens își va da toată străduința pentru îmbunătățirea continuă a calității serviciilor.

     2. Beneficii socio-economice;

Vorbind despre aspectul economic, consumând local favorizăm reîntoarcerea taxelor și impozitelor în comunitatea locală, iar din bugetul local se finanțează sistemul de învățământ, cultură, sănătate, securitate, de unde rezultă crearea unei calități mai mari a vieții. La fel, dat fiind faptul că afacerile locale angajează localnici, se creează mai multe locuri de muncă.

    3. Beneficii morale.

Existența unei necesități sociale elementare de apartenență la un grup, la o comunitate, este ceva natural. Este absolut normal ca oamenii să fie parte dintr-o comunitate, să consume local și prin asta să devină mai mândri de comunitatea în care locuiesc.  Totuși, este o chestiune ce ține de comunicare, obișnuință și educație să consumăm local atunci când e posibil pentru a investi în comunitatea din care facem parte.

Noi, la Summit Restaurant and Catering, dintotdeauna am dat prioritate produselor autohtone, de sezon și mereu proaspete, pentru prepararea bucatelor. Fie că poate fi considerată o obișnuință, dar de fapt semnificând ceva mai mult pentru noi. Vă îndemnăm să consumați local ori de câte ori aveți posibilitatea, fiind în tandem cu propria Dvs. identitate comunitară


Alegeți local, alegeți Summit!